21. března 2016

Kde si koupit doménu?

Příliš se nevyznáte, ale potřebujete si koupit vlastní internetovou doménu, ale nevíte kde? Například kvůli zřízení vlastního e-mailu, abyste už konečně působili profesionálně?

Pokud chcete .CZ doménu

Lze říct, že záleží především na tom, o jakou doménu stojíte. Pokud vám jde primárně o domény s koncovkou .CZ, pak si zřejmě vyberete jako registrátora společnost Wedos, která domény prodává za nákupní ceny. V tuhle chvíli je to za .CZ doménu rovných 151 Kč vč. DPH za rok. Wedos vydělává především na pronájmu levných webhostingů, který s doménami vlastně přímo souvisí. Nemusíte se bát, že prodej za nákupní ceny je tedy nějaký podvod. Sám mám u Wedosu takto registrováno již několik let přes 80 domén. Wedos prodává za nákupní ceny také .EU, .COM, .INFO, .NET, a .NAME a .BIZ. V přípravě je také nákup .SK domén. K dnešnímu dni ale spuštěn stále nebyl. Pro detaily o cenách koukněte na ceník domén Wedosu.

Pokud chcete jiné domény

Chcete-li objednávat jiné domény než výše uvedené, doporučuji vám kouknout se na subreg.cz. Nabízí také drtivou většinu nových domén jako .TOP, .PARTY, .TAXI, .DOWNLOAD a prakticky všechny další. Na Subregu mají po zaregistrování vidět také seznam akčních cen. Některé domény tak můžete na první rok koupit třeba za 1,99 USD - platí se ale samozřejmě normálně v korunách :-)

Připravuji pro vás i snadný návod na to, jak si zřídit u Wedosu e-mail a jak nastavit e-mailového klienta. To ale někdy příště...